Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/7/d/passivhus.dk/httpd.www/company-site/wp-content/plugins/woocommerce-multilingual/inc/products.class.php on line 2695 Energigranskning og stikprøvekontrol | Passivhus.dk

Energigranskning og stikprøvekontrol

Ekstern granskning og kontrol fanger dårlig kvalitet i dit byggeri. Passivhus.dk gransker større lavenergibyggerier i projekteringsfasen og laver stikprøvekontrol på byggepladserne.

Siden 2008 har vi certificeret passivhuse. Det er grundlæggende en uafhængig granskning af projektmaterialet inden byggeriet opføres, og dernæst følger vi op med stikprøvekontrol på byggepladsen.

Det er naturligvis relevant for alle byggeprojekter, men hvis et byggeri overholder alle de skrappe krav til passivhuse, kan det yderligere tildeles passivhuscertifikat og plakette. På større byggerier er udgiften for hele vores arbejde så lidt som 20-50 kr/m².

Energigranskning på skrivebordet

Under projekteringen er det typisk koordinering mellem arkitekt, konstruktionsingeniør og/eller energiberegninger, der halter. Desuden kan både materialeleverandører og energiberegnere mangle viden og selvkritik i forhold til de anvendte materialer og data.

Stikprøvekontrol på byggepladsen

Siden 2009 har vi fulgt skrivebordsarbejdet op med stikprøvekontroller på byggepladsen. Nedenfor kan du se en række eksempler fra forskellige, danske byggepladser. Vi havde ærligt talt forventet, at håndværket var nogenlunde i orden, og de enkelte projekter gav ikke på forhånd anledning til betænkelighed.

fejl_i_sokkelisolering_150x159I første eksempel var isoleringen i første omgang slet ikke udført. Ved opfølgende tilsyn var isoleringen udført som vist.

 

 

 

 

 

I næstmangler_25_cm_isolering_150x150e eksempel har den indblæste isolering langt fra udfyldt hulrummet. Ved den værste af stikprøverne manglede der 25 cm isolering ud af i alt 40 cm! Der måtte efterfølgende indblæses isolering i yderligere to omgange, og det er næsten uoverkommeligt at verificere, om alle hulrum faktisk er udfyldt.

Ved arbejdets start var isolatøren ellers personligt blevet advaret om kontrollen, og han udførte givetvis arbejdet efter bedste evne.

 

Rod i tætheden

Her er der et vældigt rod i dampspærrer, klæbemidler og kabler til solafskærmning. Det kunne ikke umiddelbart konstateres, om løsningen var lufttæt.

Hvis det ikke udføres korrekt er der risiko for træk og for alvorlige fugtskader. Uden en ekstern kontrol var problemerne måske blevet skjult midlertidigt i forbindelse med tæthedsprøvningen ved ekstra fugning og isoleringsskum.

 

Der bliperfekt_loftsisolering_150x130ver heldigvis også udført nydeligt arbejde på trods af vanskelige arbejdsstillinger. Her er det en perfekt isolering af et skråloft udført af Jesper Thomsen A/S under tømrerformand Jens Levorsen.

 

 

 

Vi arbejder for både offentlige og private

Vi har løst og løser opgaver for Bygningsstyrelsen, Syd Energi, DAB, Odense Kommune, Svenske Bostäder m.fl. For nylig har vi desuden for Holbæk Kommune gransket en daginstitution, der skulle leve op til bygningsklasse 2020.

Kontakt vedr. certificering, energigranskning og byggepladsbesøg: Civilingeniør Søren Pedersen, telefon 25 31 92 11.