Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/7/d/passivhus.dk/httpd.www/company-site/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 314 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/7/d/passivhus.dk/httpd.www/company-site/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 331 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/7/d/passivhus.dk/httpd.www/company-site/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 364 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/7/d/passivhus.dk/httpd.www/company-site/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/classes/class-product-addon-cart.php on line 383 Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/7/d/passivhus.dk/httpd.www/company-site/wp-content/plugins/woocommerce-multilingual/inc/products.class.php on line 2695 Certificering af passivhuse | Passivhus.dk

Certificering af passivhuse

Kvalitet er et nøglebegreb i passivhuse. Gennem certificering af et byggeri som passivhus tvinges ansøgeren til at gennemføre de nødvendige undersøgelser og får til gengæld højere kvalitet og et synligt bevis for den gennemførte kvalitetssikring.

Siden 2000 har den danske byggebranche kendt passivhuskonceptet og refereret til den definition, der bruges internationalt. Det uafhængige, tyske Passivhaus Institut definerer disse kriterier for passivhuse og opdaterer kriterierne og de bagvedliggende forudsætninger efter relevant input.

Passivhaus Institut udpeger også firmaer og institutioner til at certificere passivhuse. Firmaet Passivhus.dk er et af disse, og det første i Danmark.

Sådan foregår det

Certificeringsprocessen forløber således:

  1. Bygherren (typisk hans projekterende ingeniør) fremsender energiberegninger og projektdokumentation (geometri, energimæssige egenskaber m.v.)
  2. Passivhus.dk kontrollerer dokumentationen
  3. Passivhus.dk gennemfører stikprøvekontroller på byggepladsen
  4. Passivhus.dk kontrollerer dokumenter fra udførelsen, herunder indreguleringsrapport for ventilationen og rapport over tæthedsprøvningen
  5. Hvis byggeriet opfylder kriterierne, modtager bygherren et certifikat

Da de overordnede energikrav er meget vidtgående og kravene til dokumentationen næsten endnu skrappere, vil den certificeringsberettigede endvidere ofte følge projektet undervejs, og dermed sikre, at alle krav til slut kan opfyldes. Efter denne uvildige kvalitetssikring har bygherren et synligt bevis for sin kvalitetssikring og en væsentlig større sikkerhed for faktisk at få et velfungerende passivhus.

Kriterierne for passivhuse kan læses i fuld længde hos Passivhaus Institut.

Samarbejder

Passivhus.dk samarbejder med Passivhaus Institut om løbende opdatering af passivhusbegrebet og er i øvrigt medinitiativtager til og medstifter af det nordiske samarbejde om passivhuse, Passivhus Norden.

Certificering af bygningskomponenter

Passivhaus Institut tester og certificerer også produkter med sigte på deres egnethed til anvendelse i passivhuse. De certificerede produkter er testet efter uniforme kriterier og lever op til skrappe energimæssige krav.

Det er ikke et krav for certificering af et byggeri som passivhus, at der er brugt certificerede produkter. Men ved at bruge certificerede produkter, slipper de projekterende for selv at tjekke lange testrapporter, som det ofte endda kan være svært at få udleveret. Værdierne fra produktcertifikaterne kan indsætte direkte i PHPP, som bruges til at lave de nødvendige energiberegninger for passivhuse.

Certificering som passivhusdesigner

Endelig startede i 2007 certificering af passivhusdesignere. Selv i Tyskland og Østrig, hvor der bygges mange passivhuse, er det stadig kun en lille del af samtlige ingeniører og arkitekter, der har nogen erfaring med det. Bygherrer oplever derfor ofte en meget tøvende modtagelse af deres idé om et passivhusprojekt, hvilket ses som en væsentlig barriere.

For at blive certificeret som passivhusrådgiver kræves kort sagt, at rådgiveren har fået et projekt certificeret som passivhus, eller at rådgiveren har gennemgået et anerkendt uddannelsesforløb om passivhuse. Passivhus.dk udbyder disse kurser på dansk.